ikona
ikona
ikona
dots
Orbit item
Orbit item
Orbit item
Circle
v E-commerce Systéme GrandusMarketingové kampane a sety 1. časť
Marketingové kampane a sety 1. časť

 

V súčasnej dobe, keď sa e-commerce neustále rozvíja, je dôležité vyvíjať sofistikované marketingové stratégie, ktoré zvýšia predaje a zlepšia zákaznícku skúsenosť. Systém Grandus ponúka flexibilné riešenia pre správu marketingových setov, ktoré umožňujú predajcom efektívne cieliť na svoje publikum a optimalizovať svoje reklamné kampane.

Tento článok sa zameriava na menej známu možnosť a konfiguráciu marketingových setov v systéme Grandus, ako aj na ich praktické využitie na príklade kampane "ZNAČKA XY Cashback Apríl 2024".

Praktický Príklad: ZNAČKA XY Cashback Apríl 2024"

Definícia kampane by mohla znieť takto:

Kúp si v mesiaci Apríl produkty od značky XY na našom eshope a získaj cashback až do výšky 50 eur.

V tejto kampani boli teda produkty rovnakej značky rozdelené do troch setov na základe ceny:

  • SET 1: Produkty s cenou od 0 do 499,99 € dostali cashback 10 €.
  • SET 2: Produkty s cenou od 500 do 999,99 € dostali cashback 30 €.
  • SET 3: Produkty s cenou nad 1000 € dostali cashback 50 €.

Definícia a konfigurácia marketingových setov v Granduse

Práve na to sa využíva funkcionalita Marketingové sety v systéme Grandus, ktorá poskytuje užívateľom možnosť prispôsobiť si svoje kampane podľa rôznych kritérií a potrieb tým že viacero atribútov zlučia pod jednu entitu. Príkladom môže byť rozdelenie cashbacku v závislosti od ceny produktov, či priradenie darčeku alebo akýkoľvek inú "zhluk" informácií ktoré môže byť časovo limitované, teda môžu naraz vypršať. Nasledujúce sú základné možnosti, ktoré systém ponúka pre konfiguráciu marketingových setov:

  1. Filtrovanie Produktov: Umožňuje definovať, ktoré produkty sú súčasťou kampane, na základe rôznych atribútov ako cena, kategória, výrobca, skladová dostupnosť alebo technické parametre.

  2. Ribbon (Text alebo Obrázok): Marketingový set môže obsahovať textový alebo obrazový ribbon, ktorý je zobrazený pri produktoch patriacich do kampane a informuje o špeciálnej ponuke.

  3. Prídavné Textové Elementy: Kampaniam možno pridať prefixy alebo suffixy k názvom produktov, čo pomáha zvýšiť ich viditeľnosť a rozpoznateľnosť v rámci e-shopu.

  4. Zobrazenie a Propagácia na Produktovom Detaile: Detail produktu môže obsahovať banner, akciový nadpis, alebo textové prvky, ktoré upozorňujú na špeciálne benefity, ako napríklad doprava zdarma.

  5. Dynamické Začlenenie Produktov: Filtre sú navrhnuté dynamicky, čo znamená, že ak po spustení kampane pribudnú nové produkty, ktoré spĺňajú nastavené kritériá, automaticky sa zaradia do kampane.

  6. Pridanie darčeku alebo zlavy k setu: Nad celý set je možné naviazať produktový hák, zľavu alebo iný benefit poďla dostupných možností.

Každý set mal svoj vlastný filter a textové informácie, ktoré boli prispôsobené pre danú cenovú kategóriu. Toto umožňuje zákazníkom jasne rozpoznať, aké výhody získajú pri kúpe určitého produktu.

 

 

Viaceré sety je následne možné združiť pod kampaň, čomu sa môžme povenovať v blízkej budúcnosti.

Záver

Marketingové sety v systéme Grandus poskytujú obrovskú flexibilitu a efektivitu v riadení e-commerce kampaní. Umožňujú predajcom cieliť na špecifické segmenty zákazníkov a prispôsobiť marketingové správy tak, aby maximálne vyhovovali potrebám a očakávaniam zákazníkov. S takýmito nástrojmi môžu obchody efektívnejšie zvyšovať svoje tržby a zlepšovať zákaznícku spokojnosť.

Mgr. Róbert Lešundák | Projects & Sales
autor článku
Mgr. Róbert Lešundák | Projects & Sales

Vo For Best Clients, s.r.o. pracujem už ôsmy rok. Zameriavam sa najmä na rozvoj a exekúciu obchodnej, projektovej a konzultačnej činnosti spoločnosti. Spolupracoval som na implementáciach niekoľkých desiatok projektov rôzných veľkostí a odvetvi, ktoré vďaka skúsenostiam s ERP systémami a vášňou pre neustále sa vyvíjúci svet IT spľňajú prísne štandardy moderných Ecommerce riešení.

dots

Poradíme Vám s vašim aktuálnym eshopom

Expertné konzultácie v oblasti eshopov poskytujeme nielen našim klientom, ale je možné si dohodnúť konzultáciu aj Vášho eshop alebo web riešenia.
 

Prečo konzultácie?
consulting-promo

Naši klienti hovoria za nás

So spoločnosťou FBC so spokojný, výsledkom je spolupráca, ktorá trvá už viac rokov ako aj nový web ktorý sme spustili nedávno.

Ing. Milan  Kovalančík
Ing. Milan Kovalančík
Majiteľ & CEO, mobilonline.sk

Eshopový systém Grandus nám umožnuje plniť aj náročné požiadavky nášho segmentu. Takisto oceňujem kvalitu spolupráce pri tvorbe zadaní, riešení úloh a návrhov potrebných technických riešení v rámci našej spoločnosti.

Tomáš Nemčovič
Ing. Tomáš Nemčovič
Ecommerce Manager, Murat, s.r.o

Vďaka profesionalite, kreativite a odbornosti tímu For Best Clients môžeme tvoriť a kontinuálne zlepšovať náš destinačný portál - www.regiontrnava.sk - tak, aby návštevníkom prinášal jedinečné zážitky.prost

Ing. Alexander Prostinák
Ing. Alexander Prostinák
výkonný riaditeľ OOCR Trnava Tourism

Tešíme sa zo spolupráce so spoločnostou FBC. Táto platforma ponúka širokú škálu užitočných funkcií a nástrojov, ktoré nám umožňujú efektívne spravovať svoj e-shop a zvýšiť tak jeho výkonnosť. Ďakujeme vám za spoľahlivý produkt!

PaedDr. Matej Uram
PaedDr. Matej Uram
Majiteľ & CEO, Bežecké Potreby

FBC sme si vybrali pre technologickú vyspelosť ich riešenia, rýchlosť implementácie, proaktívny prístup a flexibilitu. Dodatočne sme zistili, že aj ľudsky sú veľmi fajn, dobre sa s nimi robí :)

Martin Drobný
Martin Drobný
CEO, Digital Solutions / Nextech

Spolupracujeme s FBC od roku 2014. Pomáhajú nám s budovaním nášho portálu www.3D.sk, ktorý slúži pre 2D a 3D grafikov z celého sveta, preto kladieme veľký dôraz na krásu portálu, jeho funkčnosť a zároveň na bezpečnosť. Rád by som vyzdvihol profesionalitu celého tímu FBC, ako aj vynikajúcu komunikáciu a promptnosť ich reakcií.

Richard Polák
Richard Polák
Majiteľ & CEO, 3D.sk
ikona
ikona
ikona