ikona
ikona
ikona
dots
Orbit item
Orbit item
Orbit item
Circle
Opis novej užitočnej funkcionalityPrehľad kategorických pravidiel
Prehľad kategorických pravidiel

Nová funkcionalita v systéme Grandus: Prehľad kategorických pravidiel


V dnešnej dobe, keď sa digitálny trh neustále rozrastá a e-commerce platformy hľadajú spôsoby, ako zvýšiť efektivitu a uľahčiť prácu svojim administártorom, je kľúčové ponúknuť nástroje, ktoré zjednodušujú správu a optimalizáciu online predaja. Práve preto sme do nášho ecommerce systému Grandus pridali novú funkcionalitu, ktorá je zameraná zjednodušenie a zefektívnenie práce s produktami a podporou predaja v kategóriach: Prehľad kategorických pravidiel.

Na úvod si povedzme, aké pravidlá vieme tvoriť v Granduse pri kategóriach a ako ich možno využiť.

Pravidlá pre previazané produkty


Previazané produkty sú kľúčové pre zvýšenie hodnoty nákupného košíka a poskytovanie relevantných ponúk zákazníkom. Vďaka tejto funkcionalite môžete ľahko nastaviť pravidlá, podľa ktorých sa budú produkty preväzovať na základe kategórie alebo špecifických parametrov, ako sú farba, veľkosť alebo cena. Toto je ideálne pre e-shopy, ktoré chcú svojim zákazníkom ponúknuť doplnkové produkty a zároveň zautomatizovať proces ich výberu.

Príklad:

Predstavme si e-shop so športovým oblečením. Majiteľ e-shopu chce zvýšiť predaje tým, že pri každom zobrazení bežeckých topánok odporučí zákazníkom aj bežecké ponožky, ktoré sú ideálnym doplnkom k týmto topánkam, zároveň chce špecifikovať aby ponúknuté ponožky boli v rovnakej farbe ako teniska ktorú si zákaznik kupuje čím zvýši konverziu predaja.

Nastavenie pravidla:

  1. Výber kategórie produktu: Bežecké topánky.
  2. Parameter pre previazanie: Kategória: Bežecké ponožky a Parameter: Farba : zhodná s produktom.

Týmto spôsobom, keď zákazník prehliada bežecké topánky, systém automaticky zobrazí v spodnej časti alebo na boku stránky výber bežeckých ponožiek v rovnakej farbe ako doporučený produkt. Toto nie len zvyšuje šancu na krížový predaj, ale aj zlepšuje zákaznícku skúsenosť tým, že im ponúka relevantné produkty bez nutnosti ďalšieho hľadania.

Pravidlá pre promované produkty


Promované produkty sú tie, ktoré chcete zvýrazniť a predstaviť vašim zákazníkom ako hlavné ponuky v určitých kategóriách. S novým prehľadom môžete jednoducho vybrať produkty alebo skupiny produktov, na ktoré sa aplikujú špecifické filtre, a určiť, ako sa budú zobrazovať v závislosti od použitej témy vášho e-shopu. Toto vám umožní prispôsobiť, ako sú promované produkty prezentované, aby najlepšie vyhovovali vašej stratégii a potrebám zákazníkov.

Príklad:

E-shop s elektronikou sa rozhodol zvýrazniť najnovšie modely smartfónov v kategórii mobilných telefónov počas nadchádzajúcej veľkej predajnej akcie.

Nastavenie pravidla:

  1. Výber kategórie: Mobilné telefóny.
  2. Kritériá pre promovanie: Kategória: Mobilné telefóny a Štítok: Novinka

Tieto vybrané produkty budú potom zobrazené v prominentnejšej časti stránky kategórie, čo priláka viac pozornosti zákazníkov a potenciálne zvýši predaje týchto modelov.

Čo je to Prehľad kategorických pravidiel?


Prehľad kategorických pravidiel je nová užitočná funkcionalita, ktorá umožňuje e-shopom zobraziť všetky pravidlá pre previazané produkty a pre promované produkty zjednodušene a prehľadne združené na jednom mieste s možnosťou filtrácie. Táto funkcionalita poskytuje kompletný prehľad o tom, ako sú produkty na vašom e-shope organizované a promované, a to všetko s cieľom maximalizovať efektivitu predaja a zlepšiť zákaznícku skúsenosť.
 

Význam automatizovaných pravidiel


Automatizované pravidlá pre dopĺňanie previazanych produktov hrajú kľúčovú úlohu v dynamickom prostredí e-commerce. Umožňujú eshopom automaticky priraďovať relevantné produkty na základe akýchkoľvek atribútov, ako sú značka, cena, alebo kategória, parametre a ich zhodnosť, čím znižujú manuálnu prácu a zvyšujú pravdepodobnosť krížového alebo doporučeného predaja. Vďaka týmto automatizovaným pravidlám môže byť vaša ponuka produktov vždy aktuálna a relevantná pre zákazníkov, čo vedie k vyššej spokojnosti a lojalite.

 

 

 

Mgr. Róbert Lešundák | Projects & Sales
autor článku
Mgr. Róbert Lešundák | Projects & Sales

Vo For Best Clients, s.r.o. pracujem už ôsmy rok. Zameriavam sa najmä na rozvoj a exekúciu obchodnej, projektovej a konzultačnej činnosti spoločnosti. Spolupracoval som na implementáciach niekoľkých desiatok projektov rôzných veľkostí a odvetvi, ktoré vďaka skúsenostiam s ERP systémami a vášňou pre neustále sa vyvíjúci svet IT spľňajú prísne štandardy moderných Ecommerce riešení.

dots

Poradíme Vám s vašim aktuálnym eshopom

Expertné konzultácie v oblasti eshopov poskytujeme nielen našim klientom, ale je možné si dohodnúť konzultáciu aj Vášho eshop alebo web riešenia.
 

Prečo konzultácie?
consulting-promo

Naši klienti hovoria za nás

So spoločnosťou FBC so spokojný, výsledkom je spolupráca, ktorá trvá už viac rokov ako aj nový web ktorý sme spustili nedávno.

Ing. Milan  Kovalančík
Ing. Milan Kovalančík
Majiteľ & CEO, mobilonline.sk

Eshopový systém Grandus nám umožnuje plniť aj náročné požiadavky nášho segmentu. Takisto oceňujem kvalitu spolupráce pri tvorbe zadaní, riešení úloh a návrhov potrebných technických riešení v rámci našej spoločnosti.

Tomáš Nemčovič
Ing. Tomáš Nemčovič
Ecommerce Manager, Murat, s.r.o

Vďaka profesionalite, kreativite a odbornosti tímu For Best Clients môžeme tvoriť a kontinuálne zlepšovať náš destinačný portál - www.regiontrnava.sk - tak, aby návštevníkom prinášal jedinečné zážitky.prost

Ing. Alexander Prostinák
Ing. Alexander Prostinák
výkonný riaditeľ OOCR Trnava Tourism

Tešíme sa zo spolupráce so spoločnostou FBC. Táto platforma ponúka širokú škálu užitočných funkcií a nástrojov, ktoré nám umožňujú efektívne spravovať svoj e-shop a zvýšiť tak jeho výkonnosť. Ďakujeme vám za spoľahlivý produkt!

PaedDr. Matej Uram
PaedDr. Matej Uram
Majiteľ & CEO, Bežecké Potreby

FBC sme si vybrali pre technologickú vyspelosť ich riešenia, rýchlosť implementácie, proaktívny prístup a flexibilitu. Dodatočne sme zistili, že aj ľudsky sú veľmi fajn, dobre sa s nimi robí :)

Martin Drobný
Martin Drobný
CEO, Digital Solutions / Nextech

Spolupracujeme s FBC od roku 2014. Pomáhajú nám s budovaním nášho portálu www.3D.sk, ktorý slúži pre 2D a 3D grafikov z celého sveta, preto kladieme veľký dôraz na krásu portálu, jeho funkčnosť a zároveň na bezpečnosť. Rád by som vyzdvihol profesionalitu celého tímu FBC, ako aj vynikajúcu komunikáciu a promptnosť ich reakcií.

Richard Polák
Richard Polák
Majiteľ & CEO, 3D.sk
ikona
ikona
ikona